Haberler:

SMF - Just Installed!

Ana Menü

Qrkod okuma

Başlatan kartal3x, Ksm 06, 2025, 07:05 ÖS

« önceki - sonraki »

sworld

Teşekkür ederim hocam.

sworld

Alıntı yapılan: crasadure - Ksm 26, 2025, 10:35 ÖÖ@sworld Hocam;
1.sorun
QRLock Programında kurulum anında UUID bilgisi giriliyor. Örneğin kullanıcı UUID bilgisini yanlış yazdı o zaman bilgiyi düzenleyebileceği bir yer yok.

2.sorun
Biz okulumuzda Pardus ETAP-23 ü şu an akıllı tahtanın birisine kurduk. Orada gereken yazılımları tahtaya yükledik, sizin programınızı da yükledik ve test ettik. Sorun yok.

Clonezilla ile tahtanın IMAJINI ISO formatında oluşturduk; sonrada başka bir tahtaya kurduk. Ancak sizin program diğer tahtada çalışmayacak! Neden?

Çünkü IMAJ'ı alınan tahtanın UUIDsi ile yeni tahtanın UUIDsi farklı olması lazım; yani tahtanın UUID sini program üzerinde değiştirebilmek lazım. Ama bu özellik programda mevcut değil. Haliyle sizin programı kaldırıp tekrar kurmak gerekiyor.
Bu yüzden Systamtray üzerine gelen uygulama üzerinde "Sağ Click-Ayarlar" diye bir kısım olmalı ve bu kısımdan tahtanın UUID değeri program üzerinden değiştirilebilmeli/güncellenebilmeli diye düşünüyorum.
Hocam merhaba. Pardus için kurulum sırasında UID doğrulama mekanizmasını ekledim. QRLock kurulurken girilen UID sunucuda doğrulanıyor. Girilen UID doğru ise kurulum devam ediyor.

crasadure

QRLock ekranına Bilgisayarı Kapat seçeneği eklenirse iyi olur. QRLock ile sistemi açamayan biri en azından GÜÇ tuşuna basıp kapatmak yerine yazılımla tahtayı kapatır

sworld

Merhaba hocalarım. Ekteki yeni versiyonu test edebilir msiniz? Sıkıntısız çalışıyorsa sisteme yüklerim sonrasında.

Yapılan değişiklikler:
  • Sol paneldeki tüm öğelere sürüklenebilir özelliği ekledim. Bazı tahtalarda qr kod ve tuş takımı ekranın çalışmadığı yere denk gelebiliyordu. Bu şekilde bu öğeleri ekranın farklı yerlerine sürükleyebiliyorsunuz.
  • @crasadure hocamızın önerdiği bilgisayarı manüel olarak kapatma tuşunu da ekrana ekledim.

Ekteki dosyayı indirip arşivi bir yere açın. Arşivdeki uid.txt içine kendi bilgisayarınızın uid kodunu yazıp kaydedin ve 30L-3 dosyasını çift tıklayın.

30L-3.zip indir

kartal3x

Evdeki bilgisayarda sol bölüm bu şekilde oldu. 6 ya kadar rakamlar var

kartal3x

Bilgisayarı kapatıp açınca eski haline geri döndü. Yeni güncelleme kayboldu

sworld

Alıntı yapılan: kartal3x - Bugün, 05:29 ÖSBilgisayarı kapatıp açınca eski haline geri döndü. Yeni güncelleme kayboldu
Henüz güncelleme şekline getirmedim hocam. Geçici olarak test ediliyor. Bu nedenle kapatıp açınca bilgisayarı kayboluyor.
Önceki versiyonda tuş takımındaki tüm rakamlar görünüyor muydu?

kartal3x

Alıntı yapılan: sworld - Bugün, 05:31 ÖS
Alıntı yapılan: kartal3x - Bugün, 05:29 ÖSBilgisayarı kapatıp açınca eski haline geri döndü. Yeni güncelleme kayboldu
Henüz güncelleme şekline getirmedim hocam. Geçici olarak test ediliyor. Bu nedenle kapatıp açınca bilgisayarı kayboluyor.
Önceki versiyonda tuş takımındaki tüm rakamlar görünüyor muydu?
tuş takımında en alttakinin çok az bir yeri görünmüyordu

sworld

Ekran çözünürlüğünü değiştirip tekrar dener misiniz hocam?

kartal3x

Ekran çözünürlüğü 1366x768 en yüksek oranda

sworld

Teşekkür ederim hocam. Öğelerin yerleşimini daha dinamik yapayım. Böylece sıkıntı çözülür sanırım.

sworld

Alıntı yapılan: kartal3x - Bugün, 05:40 ÖSEkran çözünürlüğü 1366x768 en yüksek oranda
Hocam bunu dener misiniz? Ekran çözünürlüğüne göre öğeler otomatik boyutlanıyor.

30L-4.zip indir